Hotel Boedapest

Op zoek naar een goed hotel in het prachtige Boedapest? Goedkope-hotels.net heeft een groot aanbod hotels in Boedapest. Dankzij het enorme aanbod heb je een enorme keuze om het beste en tevens voordeligste hotel voor je reis, weekendje weg of stedentrip te boeken. Gebruik de zoekfilters om jouw ideale hotel in Boedapest te vinden dat voldoet aan al je persoonlijk wensen. Bekijk vervolgens de overgebleven resultaten met goedkope hotels in Boedapest en vind de accommodatie die het beste bij je persoonlijke voorkeuren past!

Boedapest

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en is misschien een iets onbekendere bestemming voor een stedentrip. Dat is op zich jammer, want de stad is zeker de moeite van een bezoek waard. De stad heeft een eeuwenoude geschiedenis en is een ontmoetingsplaats van culturen.

Geschiedenis

Dat komt voornamelijk omdat de stad een bijzondere geschiedenis heeft. Tot in de zestiende eeuw was Hongarije een onafhankelijk land. Het was echter ingeklemd door twee grootmachten. De Oostenrijkers aan de rechterkant en de Ottomanen (de vroegere Turken) aan de linkerkant. Op een gegeven moment veroverden de Turken bijna heel Hongarije en werd het land officieel geërfd door de Oostenrijkers. Vanaf dat moment heette Oostenrijk Oostenrijk-Hongarije, wat zo bleef tot de Eerste Wereldoorlog.

Twee stadsdelen

Door deze geschiedenis kun je in Boedapest zowel restanten vinden van de Turkse cultuur, als van de Oostenrijkse cultuur. Verder is het goed om te weten dat de stad verdeeld is in twee gedeelten, met in het midden de rivier de Donau. Aan de ene kant heb je het stadsdeel Buda en aan de overkant het stadsdeel Pest.

De stad

Het centrum van Pest bestaat vooral uit brede straten in Oostenrijkse stijl met daarbij veel grote oude gebouwen. Als wandelaar kun je hier prima doorheen lopen, want veel van de straten zijn autovrij. In Buda is het een stuk rustiger. Hier staat ook de grote burcht die vroeger de stad beschermde. Als je vandaar uit iets naar het zuiden loopt kom je de Gellértheuvel tegen. Als je van een goede wandeling houdt is deze heuvel zeker een goede uitdaging. De top ligt namelijk driehonderd meter hoog.

Cultuur

De stad is verder leuk voor alle soorten toeristen. Als je van cultuur houdt dan is het zeker aan te raden om een bezoek te brengen aan de Staatsopera. Verder zijn er een aantal goede theaters en vooral in de zomer ook een aantal evenementen die zeker de moeite waard zijn. Houdt je van winkelen dan kun zijn de Vaci Utca en de Fashion Street de meest voor de hand liggende keuzes.

Eten

Eten kun je hier uiteraard ook. Hongarije heeft haar eigen keuken, waarvan de Goulash waarschijnlijk het meest bekende voorbeeld is. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een van de vele internationale restaurants te bezoeken. Als slot van je trip is het een aanrader om het stof van alle kilometers wandelen van je af te spoelen in een badhuis.
Budapest


Hotels